healthblog

Излагане на химикали, като азотен иприт и бромиди

Излагане на химикали, като азотен иприт и бромиди

Те засягат всеки етнос и пол, но са склонни да се появяват най-вече при възрастни. Тъй като са доброкачествени, хората с черешови ангиоми имат отлична прогноза и не се нуждаят от лечение.

Ключови изводи:

 • Черешовите ангиоми са често срещани кожни израстъци.
 • Те са доброкачествени и нямат раков потенциал.
 • На много хора ангиомите се отстраняват поради козметични причини или ако кървят.
 • Възможностите за лечение включват електрохирургия, криохирургия, кюретаж, лазер и ексцизия.

Какво е черешов ангиом?

Черешовите ангиоми са неракови колекции от малки кръвоносни съдове, които им придават характерния червен цвят. Те се появяват предимно по тялото и крайниците на възрастни над 30 години. До 75-годишна възраст повечето хора имат няколко ангиоми.

Как изглеждат черешовите ангиоми?

Те са яркочервени, кръгли, плоски кожни лезии, които могат да прераснат в червени подутини. Те обикновено остават малки и често не надвишават 2-4 mm. Някои може да станат сини или лилави. Ангиомите са асимптоматични, но могат да кървят, ако са травматизирани.

Какво причинява черешови ангиоми?

Причината за черешовите ангиоми е неизвестна. Въпреки това, някои хора може да са предразположени към получаването им. Някои фактори, които влияят върху шансовете на човек да получи черешови ангиоми, включват:

 • Стареене
 • Бременност
 • Излагане на химикали, като азотен иприт и бромиди
 • Медикаменти, като циклоспорин или рамуцирумаб
 • Генетични мутации, по-специално на гените GNAQ и GNA11
 • Медицински състояния, като хронична болест на присадката срещу приемника (GVHD), лимфопролиферативни заболявания, диабет и HHV8 инфекции
 • Живот в тропически климат

Как се диагностицират черешовите ангиоми?

Черешовите ангиоми обикновено се диагностицират клинично чрез физическо наблюдение и не изискват допълнителни изследвания. Въпреки това, ако Вашият лекар поставя под въпрос диагнозата или лезията е променила външния си вид, може да се нуждаете от биопсия.

Как се лекуват черешовите ангиоми?

Тъй като черешовите ангиоми не са ракови и нямат злокачествен потенциал, те не изискват лечение. Много хора избират да ги отстранят поради козметични причини или защото се травматизират, кървят или са твърде големи и им причиняват дискомфорт.

Има няколко възможности, които някой трябва да обмисли за премахване на черешови ангиоми. Белези могат да възникнат при някоя от тези възможности за лечение:

 • Електрохирургия – Електрохирургията включва използване на електрически ток за изгаряне на черешовата ангиома. Доставчиците използват локална анестезия, за да намалят дискомфорта.
 • Криохирургия – Криохирургията използва студен спрей с течен азот за замразяване и унищожаване на черешови ангиоми. Доставчиците не трябва да използват анестезия за тази процедура.
 • Кюретаж – Кюретажът се извършва с инструмент (кюрета), който изстъргва черешовата ангиома. Доставчиците използват локална анестезия, за да намалят дискомфорта.
 • Лазер – Лазери, като импулсни лазери с багрило (PDL), са насочени специално към хемоглобина в черешовите ангиоми. PDL съсирва кръвоносните съдове в ангиомите, които след това придобиват синьо-сив цвят. След това тялото ще абсорбира отново кръвоносните съдове в продължение на няколко седмици, докато избледнеят напълно.
 • Изрязване – Черешовите ангиоми могат да бъдат изрязани по два начина, като и двата изискват локална анестезия. Те могат да бъдат обръснати на нивото на кожата, което оставя кръгла рана, за която да се грижите през следващата седмица или така. Те също могат да бъдат изрязани със скалпел и раната да бъде зашита с шевове.

Черешовите ангиоми са често срещани, доброкачествени кожни образувания, които нямат раков потенциал. Много хора ги премахват по козметични причини или ако кървят. Ангиомите могат да бъдат отстранени по няколко начина, в зависимост от предпочитанията на пациента.

Използването на ниацинамид датира от десетилетия, но едва наскоро стана популярен заради антиоксидантните си способности. Пероралните форми са от съществено значение за правилното функциониране на тялото и обикновено се предлагат в повечето мултивитамини хапчета. Когато се използва локално, ниацинамидът може да помогне при различни проблеми с кожата и се е превърнал в ценна част от много процедури за грижа за кожата.

Ключови изводи:

 • Ниацинамидът е форма на витамин B3, която може да се използва локално или погълната.
 • Ниацинамидът се използва локално поради неговите способности против стареене.
 • Ниацинамидът е антиоксидант, който също може да помогне за избледняване на хиперпигментацията, облекчаване на акнето чрез намаляване на производството на мазнини и предотвратяване на дехидратация и възпаление на кожата.
 • Ниацинамидът има малко странични ефекти и е безопасен за повечето типове и тонове кожа.
 • Ниацинамидът често се комбинира с други съставки против стареене, за да ви даде превъзходни резултати.

Какво е ниацинамид?

Ниацинамидът е форма на витамин B3, известен също като ниацин или никотинова киселина, който може да бъде произведен от аминокиселини. В допълнение към своите защитни антиоксидантни свойства, той помага за превръщането на хранителните вещества в енергия за тялото и помага за възстановяването на увреждане на ДНК. Напоследък той придоби популярност заради локалните си способности против стареене. Локалните форми имат превъзходно въздействие върху кожата.

Как ниацинамидът може да помогне на кожата?

  Локалният ниацинамид помага на кожата по различни начини и е задължителен за ежедневната ви рутина против стареене. Може да е от полза за всеки тип кожа и тон.

  • Антиоксидант. Ниацинамидът е мощен антиоксидант, който улавя свободните радикали, освободени от ултравиолетовите лъчи на слънцето. Свободните радикали са отговорни за увреждането на нашия колаген, което води до бръчки, и ДНК, което води до рак на кожата.
  • Хиперпигментация. Ниацинамидът инхибира производството на пигмента меланин в кожата. Меланинът е отговорен за тъмните петна и неравномерния тен на кожата, причинени от ултравиолетовите лъчи на слънцето.
  • Суха, възпалена кожа. Ниацинамидът запазва бариерната функция на кожата, за да предотврати загубата на вода и дехидратацията на кожата. Чрез възстановяване на бариерната функция, той също така намалява възпалението в кожата, което облекчава зачервяването на лицето. Това е особено полезно за пациенти с чувствителна кожа, причинена от нарушена бариерна функция.
  • Акне. Ниацинамидът може да намали производството на себум (масло). Излишното омазняване може да запуши порите и да улови мъртвите кожни клетки и бактериите, което води до акне.

  Как да използвате ниацинамид в грижата за кожата

  За най-добри резултати прилагайте ниацинамид веднъж до два пъти дневно след почистване на кожата, но преди да нанесете овлажнителя. Често се комбинира с други съставки против стареене, като витамин С или Е, ретиноиди или хиалуронова киселина. Серумите, съдържащи ниацинамид, абсорбират най-добре, но ако предпочитате, той се намира и в кремове и лосиони.

  Ниацинамидът има ли странични ефекти?

  Ниацинамидът обикновено се понася много добре с малък шанс за странични ефекти. Някои обаче, особено тези с много чувствителна кожа или определени кожни заболявания като екзема, могат да развият дразнене от него. Когато започнете нов продукт, винаги е най-добре първо да опитате тестово място. Освен това започнете с най-ниската концентрация на ниацинамид и го използвайте само веднъж на ден, през ден. Можете бавно да го използвате два пъти на ден, ако кожата ви понася.

  Ниацинамид и други продукти за кожа

  Ниацинамидът може да се комбинира с други съставки за постигане на по-бързи резултати за вашите нужди от грижа за кожата. Често ниацинамидът вече е комбиниран в много продукти за грижа за кожата, за да ви даде повече печалба за парите ви. Ако търсите мощен антиоксидантен серум, потърсете ниацинамид, комбиниран с витамини С и Е.

  Niacinamide е най-новият чудотворен серум против стареене. Неговите антиоксидантни свойства помагат за защитата на колагена от преждевременно разрушаване и образуване на бръчки, като същевременно намалява възпалението, тъмните петна и производството на мазнини и предотвратява дехидратацията на кожата. За максимални ползи трябва да го използвате ежедневно в комбинация с други съставки против стареене. Винаги се консултирайте с вашия дерматолог за най-добрия съвет против стареене за вашата кожа.

  ЧЗВ

  Ниацинамидът безопасен ли е за употреба от всички?

  Да, локалният ниацинамид е безопасен за всички типове кожа и тонове като цяло. Но в медицината няма 100%. Ако имате чувствителна кожа, започнете да го използвате рядко, за да видите дали кожата ви ще го понесе.

  Кога ще видя резултатите от ниацинамид?

  Трябва да започнете да виждате някои резултати след няколко седмици. Ще отнеме 3-4 месеца, за да се забележи пълният ефект. Бъдете търпеливи и последователни в рутината си и това ще ви се отплати.

  Всяка година милиарди долари се харчат за преследване на вечна младост и противопоставяне на смъртта. Наскоро биологията и технологиите обединиха усилията си, за да проучат как да удължим живота и да запазим младежкия си вид за по-дълго време. В индустрията за красота това означава поддържане на кожата по-млада за по-дълго чрез третиране на стареенето на молекулярно и клетъчно ниво.

  Ключови изводи:

  • Вътрешни и външни фактори причиняват стареенето на кожата.
  • Компаниите за дълголетие са революционни в подхода си към стареенето на кожата.
  • Изследванията за дълголетие търсят начини за предотвратяване на стареенето на клетъчно ниво, преди да се появят видими признаци.
  • Компаниите за дълголетие изследват различни механизми на стареене на кожата, като оксидативен стрес, възпаление, клетъчно стареене и митохондриална дисфункция.
  • Някои продукти за дълголетие, насочени към стареенето на кожата, включват серум за стареене на кожата на Ideo, продуктовата линия Renaissance на Ladiere и крем за лице и тяло на OneSkin.

  Тези революционни лечения включват нов начин за гледане на стареенето и не приличат на нищо, което сме виждали досега.

  Обяснено стареене на кожата

  Кожата е най-големият орган в тялото и първият, който се поддава на видимо стареене. Стареенето на кожата отразява вътрешното биологично стареене в останалата част от тялото. Това може да причини значителна психологическа вреда на някои хора.

  Досега хората можеха да се опитват да коригират външните причини за стареенето, като околната среда (UV щети и замърсяване) и лошия начин на живот (пушене и лошо хранене). Вътрешните причини, като гени, управляващи предварително програмираната клетъчна смърт, клетъчния метаболизъм и нивата на хормоните, се смятаха за непоправими до появата на изследванията за дълголетие.

  Изследванията за дълголетие се занимават със стареенето на кожата и други органи на клетъчно ниво. Действа за предотвратяване на стареенето, а не само за прикриване на признаците на това. Ако можете да коригирате това, което генетично води до стареене, няма да има видими признаци.

  Дълголетие, козметични и фармацевтични лечения

  Леченията за дълголетие са различни от козметичните и фармацевтичните лечения.За повече информация посетете https://active-keto-gummies-official.top/bg/%d0%b2%d0%bb%d0%b8%d1%8f%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%bd%d1%8f-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%85%d1%83-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d1%83%d0%b1%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%b5/ .

  Contents