healthblog

Leagănele senzoriale pot fi folosite în interior și pot fi savurate pe tot parcursul anului

Leagănele senzoriale pot fi folosite în interior și pot fi savurate pe tot parcursul anului

În funcție de tipul de leagăn și de modul în care este utilizat, un leagăn poate ajuta la construirea forței miezului și a membrelor superioare, precum și la planificarea motorului. Deoarece sistemul vestibular este strâns legat de vederea, un leagăn poate provoca, de asemenea, și ajuta la îmbunătățirea procesării și urmăririi vizuale. Unele leagăne ajută la promovarea unui sentiment de calm și relaxare, în timp ce altele stimulează copilul. Este important să alegeți leagănul în funcție de nevoile copilului.

Leagănele senzoriale sunt plăcute pentru copil. Leagănele senzoriale pot fi folosite în interior și pot fi savurate pe tot parcursul anului. Când vremea este frumoasă, copilul se poate bucura și de activități în aer liber care promovează intrarea vestibulară – alergare, ciclism, sărituri sau folosirea leagănelor de la locul de joacă. Leagănele senzoriale permit mișcări de rotație, precum și mișcări înainte și înapoi și dintr-o parte în alta. Unele leagăne au o opțiune suplimentară de a sări în sus și în jos pe măsură ce copilul se leagăn.

Tipuri de leagăne senzoriale

Iată câteva dintre cele mai frecvent utilizate leagăne senzoriale de către terapeuții ocupaționali:

  • Leagăn platformă. Cel mai popular leagăn în setările de terapie. Ajută copilul să rămână calm și alert, întărind în același timp corpul și nucleul și îmbunătățind echilibrul și planificarea motorie.
  • Susține leagănul. Conceput pentru a provoca echilibrul, simțul vestibular și abilitățile motorii, întărind în același timp gâtul și miezul.
  • Leagăn pentru scară de urcare. Provocă abilitățile motorii, echilibrul, forța și conștientizarea corpului.
  • Leagăn de cocon. Oferă copilului un loc liniștit de evadare sau un loc în care să sară și să se joace. Poate ajuta la planificarea motorie, echilibrul, puterea de bază și integrarea senzorială.
  • Leagăn agățat. Provocă simțul vestibular și ajută la echilibru. De asemenea, oferă copilului un sentiment de calm și relaxare.
  • Leagăn trapez. Îmbunătățește forța, rezistența și planificarea motorie.

Alte tipuri de leagăne disponibile online includ leagănele pentru anvelope, leagănele de tip turn web și leagănele cu picături de ploaie.

Mulți terapeuți ocupaționali folosesc leagăne senzoriale și alte instrumente pentru a ajuta la îmbunătățirea procesării senzoriale, a forței corpului, a coordonării ochi-mână și a echilibrului și pentru a susține o dispoziție calmă și relaxată. Leagănele sunt, de asemenea, distractive pentru copii și pot face parte din activitățile de joacă ale copilului. Părinții ar trebui să se consulte cu un terapeut ocupațional înainte de a cumpăra un leagăn senzorial, deoarece terapeutul va recomanda cea mai bună opțiune în funcție de nevoile și preferințele copilului.

Dacă îți place să-ți decorezi casa cu plante, te poți întreba dacă acestea sunt sigure și pentru dormitorul noului tău bebeluș. Răspunsul scurt este: depinde de plantă. Citiți mai departe pentru a afla ce plante sunt sigure, care sunt toxice și ce să faceți în cazul în care copilul dumneavoastră este expus la o plantă toxică.

Recomandări cheie:

  • În general, plantele ajută la creșterea nivelului de oxigen din cameră, funcționează ca purificatoare de aer și pot chiar ajuta la îmbunătățirea stării de spirit sau la promovarea unui somn mai bun.
  • Unele plante sunt sigure și chiar benefice, în timp ce altele pot fi toxice.
  • Părinții ar trebui să cunoască lista „sigură” și ce trebuie să facă în cazul în care copilul este expus la o plantă toxică.

Peste 100.000 de americani sună anual la Centrele de Control al Otrăvirii despre expunerea la plante și ciuperci. Unele dintre aceste plante sunt deosebit de dăunătoare pentru bebeluși. Deși nu există un test simplu pentru a detecta ce plantă este toxică, părinții nu pot lua pași simpli pentru a-și ține copiii departe de plante periculoase și pentru a alege plante de interior sigure.

A se evita: plantele care contin oxalati

Cristalele de oxalat de calciu pot fi găsite în diferite plante, inclusiv filodendron, rubarbă, caladiu, crin, crin de pace, ureche de elefant, dieffenbachia (cunoscut și sub numele de trestie mută) și Jack-in-the-amvon. Aceste cristale de oxalat se găsesc de obicei în seva sau sucul plantei și sunt ascuțite. Acestea irită limba, gâtul și gingia copilului, provocând durere, inflamație și o senzație de arsură dacă sunt înghițite sau mestecate.

Dacă un copil înghite o plantă care conține oxalat, părinții ar trebui să îndepărteze reziduurile din gură și să-l încurajeze pe copil să bea un popsicle sau un sos de mere. Dacă pielea copilului intră în contact cu planta, părinții ar trebui să folosească săpun și apă curentă pentru a elimina substanțele iritante. În caz de reacții grave, cum ar fi dificultăți de respirație, duceți copilul la spital de urgență.

A se evita: plantele care cauzează probleme digestive

Unele plante irită tractul digestiv dacă sunt ingerate. Ca rezultat, copilul poate avea dureri de stomac, greață, vărsături și diaree. În timp ce consumul de cantități mici din aceste plante poate provoca simptome puține sau deloc, consumul de cantități mai mari (de exemplu, mărimea unei salate) poate fi toxic pentru copil. Exemple de plante care provoacă iritații gastrointestinale includ aloe, garoafe, narcise, mușcate, zambile, eucalipt și pyracantha.

Ce ar trebui să facă părinții sau îngrijitorii dacă un copil mănâncă aceste plante? În primul rând, părinții trebuie să ștergă gura copilului și să-i ofere o gustare sau lapte. În caz de vărsături sau diaree, este important să oferiți lichide pentru a evita deshidratarea. Dacă simptomele sunt severe, sunați medicul pediatru.

A se evita: plantele care irita pielea

Plante precum mumele, gălbenelele, poinsettia, plantele de rubin, schefflera și plantele bine-cunoscute de exterior, cum ar fi iedera otrăvită, stejarul otravitor și sumacul otravitor provoacă iritații ale pielii. Dermatita – un termen general care descrie erupțiile cutanate, urticaria, mâncărimea pielii și umflarea – este declanșată fie de o reacție chimică, fie de o reacție alergică la aceste plante. Majoritatea acestor plante provoacă dermatită chimică. Este afectata doar zona de piele expusa plantelor, iar simptomele apar imediat dupa ce bebelusul atinge planta, in caz de dermatita chimica. Iedera otrăvitoare și stejarul otravitor provoacă de obicei o reacție alergică. În acest caz, simptomele apar la câteva zile după expunerea la plante și afectează alte părți ale corpului, nu doar pielea care a fost în contact cu plantele.

Ce ar trebui să faci dacă bebelușul tău atinge o plantă cu calități iritante ale pielii? În primul rând, spălați bine pielea afectată cu apă și săpun. Unguentele pe bază de hidrocortizon pot ajuta la inflamație, iar medicamentele antihistaminice ajută la ameliorarea mâncărimii și a urticariei. În cele mai multe cazuri, simptomele dispar în 2-3 săptămâni. Dacă apar simptome severe, contactați un medic pentru sfaturi.

Plante sigure pentru pepiniera unui copil

În timp ce unele plante pot fi periculoase pentru bebeluși, altele sunt benefice pentru mediul copilului. Plantele de apartament cresc oxigenul din camera si actioneaza ca purificatoare de aer. Plantele au capacitatea de a elimina toxinele precum compușii organici volatili (COV) care se găsesc în vopsea și materiale plastice. Eliminarea acestor compuși toxici poate ameliora simptomele legate de poluanții atmosferici, cum ar fi durerile de cap, oboseala sau alergiile. Unele soiuri de plante, cum ar fi rozmarinul sau melisa, pot chiar susține un somn sănătos sau pot reduce stresul.

Cele mai sigure plante sunt ierburile folosite https://alkotox-official.top/en/alcoholism-and-the-family-system-impact-on-children-and-love-omes/ pentru a adăuga aromă și condiment mâncărurilor tale. Când vine vorba de alte ierburi, planta păianjen (una dintre cele mai bune plante purificatoare de aer, care sunt, de asemenea, ușor de cultivat), violetele africane, zebra haworthia, cactusul de Crăciun, echeveria albastră și întreaga familie de plante echeveria sunt sigure pentru copii. , potrivit experților. De menționat că planta de lacrimi a bebelușului este sigură și pentru bebeluși. Numele ii vine de la faptul ca are frunze in forma de lacrima, nu pentru ca i-ar face pe bebelusi sa planga. Arborele de bani este un excelent purificator de aer și sigur pentru a fi plasat și în camera unui copil.

Sfaturi pentru părinți

Nu există un singur test care să facă diferența între o plantă comestibilă și o plantă toxică. Când căutați să adăugați plante în camera copilului, luați în considerare următoarele:

  • Verificați numele plantei înainte de a o cumpăra. Contactați centrul local de otrăvire sau consultați site-ul web al Federației Canadei de Îngrijire a Copilului pentru o listă cuprinzătoare a plantelor de interior și de exterior care pot fi toxice pentru bebeluși;
  • Ghiveciul și solul ar trebui să fie sigure pentru camera copilului. O oală sigură trebuie să fie suficient de mare și de grea, astfel încât copilul să nu o poată răsturna. Alegeți sol organic fără îngrășăminte adăugate;
  • Învață copilul de la o vârstă fragedă să nu mestece sau să înghită nicio parte a plantei și să stea departe de orice ciuperci, fructe sau fructe de pădure pe care le-ar putea vedea într-un parc.

Plantele pot produce un mediu proaspăt și curat pentru camera copilului tău. Cu toate acestea, faceți câteva cercetări înainte de a împodobi orbește camera copilului dvs. cu plante pentru a vă asigura că sunt în siguranță. În cele din urmă, familiarizați-vă cu tehnicile de bază de prim ajutor dacă oricare dintre plante provoacă o reacție. Pregătiți numărul și sunați la centrul de control al otrăvirilor din zona dvs. și solicitați asistență de urgență dacă copilul prezintă simptome severe. Dacă este posibil, aduceți o probă din planta pe care copilul dumneavoastră a înghițit-o.

Privind copilul dormind linistit este una dintre cele mai mari bucurii pentru un proaspat parinte. În zilele noastre, pătuțurile sunt disponibile în multe dimensiuni și forme. De unde știi ce pătuțuri sunt sigure pentru bebeluș și care ar trebui evitate? Experții în sănătate au recomandări specifice pentru a se asigura că copilul rămâne în siguranță în timpul somnului. Acest articol acoperă tot ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un pătuț și alte sfaturi pentru a vă menține copilul în siguranță în timpul somnului.

Recomandări cheie:

  • Potrivit experților în sănătate, pătuțul de copii este unul dintre cele mai sigure locuri pentru ca bebelușul să doarmă. Alte opțiuni sigure sunt un căsuțe sau o curte de joacă.
  • Pătuțurile vin în multe dimensiuni și forme, iar costurile acestora variază de la un model la altul.
  • Pentru a asigura siguranța, părinții ar trebui să aleagă un pătuț care respectă standardele de siguranță.
  • Academia Americană de Pediatrie (AAP) oferă recomandări suplimentare despre cum să alegeți un pătuț și alte măsuri care pot fi luate pentru a vă asigura că copilul rămâne în siguranță în timpul somnului.

Tipuri de pătuțuri

Există patru tipuri principale de pătuțuri:

  1. Pătuțuri tradiționale sau standard. Pătuțuri tipice de dimensiuni mari, cu patru laturi. Patutul masoara 28 inchi (0,71 m) pe 52 inchi (1,32 m).
  2. Pătuțuri convertibile. Acestea sunt numite și pătuțuri 3-în-1 sau 4-în-1. Ele pot fi transformate într-un pat pentru copii mici sau chiar într-un cadru de pat de dimensiuni standard. Sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să economisească bani, deoarece pot fi folosite de la naștere până la vârsta adultă. Pentru transformarea acestor pătuțuri sunt necesare truse speciale și este posibil ca aceste truse să fie achiziționate separat, la un cost suplimentar.
  3. Mini patuturi. O versiune mai mică a pătuțului de dimensiuni mari, care măsoară între 24–28 inchi pe 36–43 inci. Sunt mai mari decât un căsuțe și pot fi utile dacă spațiul este limitat.
  4. Pătuțuri de călătorie.

    Contents